Jocurile Paralimpice 2020 | Flacăra olimpică a ajuns la Tokyo; record de infectări cu Covid-19

  • 20 August 2021 12:35
Jocurile Paralimpice 2020 | Flacăra olimpică a ajuns la Tokyo; record de infectări cu Covid-19

Flacăra olimpică a ajuns în capitala Japoniei vineri și logo-ul Jocurilor Paralimpice (24 august-5 septembrie) a fost instalat în golful din Tokyo, în timp ce țara se confruntă cu un număr record de infectări cu Covid-19, cu patru zile înaintea ceremoniei de deschidere, informează AFP, citat de Agerpres.

Numărul de infecții cotidiene a depășit 25.000 la nivel național pentru prima oară joi, iar numărul de pacienți în stare gravă a atins și el cote ridicate în Arhipelag, afectat de al cincilea val de coronavirus.

În fața acestei situații, organizatorii Jocurilor Paralimpice au îndemnat participanții să urmeze cu strictețe măsurile sanitare instituite și să nu slăbească vigilența.

"Situația infectărilor este diferită de cea de dinaintea Jocurilor Olimpice. Ea s-a deteriorat", a declarat Hidemasa Nakamura, un responsabil al comitetului organizator Tokyo-2020.

"Sportivii paralimpici prezintă riscuri mai mari decât sportivii olimpici să facă forme mai grave de Covid-19", a adăugat el.

Ceremoniile de aprindere a torței olimpice au avut loc vineri fără spectatori, după evenimente similare în toată țara în cursul ultimelor săptămâni, tradiționala ștafetă fiind anulată din cauza temerilor privind propagarea virusului.

Până în acest moment, 86 de teste pozitive au fost efectuate în rândul participanților, în principal la personalul din Japonia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:1,54 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău