Jocurile de noroc vor fi declarate monopol de stat

  • 08 Decembrie 2016 15:39
Jocurile de noroc vor fi declarate monopol de stat

Jocurile de noroc, cu excepția cazinourilor, vor fi declarate monopol de stat, potrivit unui proiect de lege discutat astăzi de Parlament.

Documentul prevede că jocurile de noroc ce vor constitui monopol de stat vor fi gestionate de Loteria Națională a Moldovei.

Proiectul stabilește și cerințe mai dure pentru activitatea cazinourilor și jocurile de noroc. Acestea nu vor fi amplasate într-o listă întreagă de clădiri și instituții la cel puțin 200 de metri depărtare de la instituțiile de învățământ. De asemenea, va fi interzis accesul persoanelor care nu au împlinit 21 de ani.

În altă ordine de idei, va fi interzis importul utilajului pentru jocurile de noroc mai vechi de cinci ani.

Amintim că cinci persoane din conducerea Camerei de Licențiere au fost reținute la sfârșitul lui octombrie, ca urmare a unor percheziții desfășurate de ofițerii CNA și procurorii Anticorupție. Funcționarii sunt bănuiți de fraudarea sistemului e-Licențiere, prin introducerea informațiilor eronate despre eliberarea, reperfectarea sau prelungirea licențelor pentru patronii de cazinouri sau săli de jocuri de noroc.

Drept urmare, Bugetul de Stat ar fi fost prejudiciat cu cel puțin 15 milioane de lei.

Ministerul Economiei a suspendat atunci întreaga conducere a Camerei de Licențiere și a numit un administrator provizoriu, iar poliția a sigilat peste 150 de cazinouri din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău