JO 2022 | Ștafeta Flăcării olimpice, redusă la trei zile din cauza preocupărilor legate de Covid-19

  • 21 Ianuarie 2022 14:56
JO 2022 | Ștafeta Flăcării olimpice, redusă la trei zile din cauza preocupărilor legate de Covid-19

Ștafeta Flăcării olimpice programată înaintea startului JO de iarnă de la Beijing va fi redusă la trei zile, din cauza preocupărilor legate de Covid-19, au anunțat vineri organizatorii chinezi, informează DPA, potrivit Agerpres.

Siguranța are întotdeauna prioritate, a spus directorul adjunct al comitetului Beijing-2022, Xu Zhijun, potrivit agenției oficiale de presă Xinhua.

Ștafeta torței olimpice va începe acum pe 2 februarie și se va încheia pe 4 februarie, ziua în care are loc ceremonia de deschidere, urmând să acopere toate cele trei locații ale Jocurilor, de la Beijing și din regiunile Yanqing și Zhangjiakou, aflate în apropierea capitalei chineze.

Aproximativ 1.200 de persoane, cunoscute pentru contribuțiile aduse sportului sau societății, urmează să ia parte la ștafetă, ca purtători ai torței olimpice.

Un număr redus de cazuri de coronavirus, legate de varianta Omicron, s-au înregistrat până în prezent la Beijing, în condițiile în care China aplică o politică "zero Covid" și impune o izolare strictă în mari zone metropolitane, pentru a putea controla potențialele focare.

Sportivii și celelalte persoane care urmează sosească în China vor rămâne într-o bulă sanitară închisă, cu respectarea protocoalelor sanitare, urmând ca toți participanții să fie testați în mod frecvent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău