Japonia - Festivalul Internațional de Film de la Tokyo 2019 începe luni cu două producții hispanice în competiție

  • 28 Octombrie 2019 20:00
Japonia - Festivalul Internațional de Film de la Tokyo 2019 începe luni cu două producții hispanice în competiție

Festivalul Internațional de Film de la Tokyo (TIFF), care se desfășoară în perioada 28 octombrie - 5 noiembrie, începe luni în capitala Japoniei cu prezența a două producții hispanice în competiție, filmul spaniol 'Ventajas de viajar en tren' și cel guatemalez 'La llorona', ce vor fi vizionate în premieră în Asia, relatează EFE,k preluat de Agerpres.

Juriul TIFF este prezidat anul acesta de actrița chineză Zhang Ziyi ('Memoirs of a Geisha', 'Crouching Tiger, Hidden Dragon') și alcătuit din producătorul american Bill Gerber ('A Star Is Born', 'Gran Torino'), actrița și producătoarea franceză Julie Gayet, și regizorii danez Michael Noer și japonez Ryuichi Hiroki.

În afara competiției se află alte filme spaniole care se vor proiecta în secțiunea World Focus: 'Mientras dure la guerra' (2019), de Alejandro Amenábar, și 'Lo que arde' (2018), de Olive Laxe, care a putut fi văzut și la Festivalul Internațional de Film de la Busan (BIFF), din Coreea del Sud.

'Wasp Network' (2019), al regizorului francez Olivier Assayas și avându-i ca protagoniști pe actrița spaniolă Penélope Cruz și actorul venezuelan Edgar Ramirez, vor putea fi vizionate la Tokyo după ce au fost proiectat la fesivalul de la Busan.

Cea de-a 32-a ediție a TIFF va avea și o secțiune dedicată filmului de animație ce cuprinde titluri precum 'Akira' (1988), 'Weathering with you', 'Ride Your Wave' și 'Children of the Sea', ultimele trei fiind premiere.

Festivalul îl va recompensa pentru întreaga carieră pe actorul japonez Tatsuya Nakadai, un obișnuit al filmelor lui Akira Kurosawa și al regizorului Nobuhiko Obayashi, o figură mai puțin cunoscută în afara țării sale, dar care în filmografie aproape jumătate de sută de producții.

'Ventajas de viajar en tren' (2019), adaptare a romanului cu același nume de Antonio Orejudo, este un film de debut al regizorului Aritz Moreno (San Sebastian, 1980) și îi are în distribuție pe actorii Pilar Castro, Luis Tosar, Ernesto Alterio și Quim Gutierrez.

În timp ce 'La llorona' (2019), în regia guatemalezului Jayro Bustamante, prezintă viața generalului în rezervă Enrique Monteverde (Julio Diaz), acuzat de genocid și urmărit de fantomele trecutului.

Cele două lungmetraje, alături de coproducția franco-columbiană 'Vers la bataille'', fac parte din cele 14 filme aflate în competiția oficială a festivalului, al cărui mare premiu va fi decernat în ziua coborârii cortinei pe 5 noiembrie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău