Japonia a refuzat nota de protest transmisă de ministrul rus adjunct de externe, Igor Morgulov

  • 07 August 2019 14:36
Japonia a refuzat nota de protest transmisă de ministrul rus adjunct de externe, Igor Morgulov

Guvernul Japoniei a refuzat nota de protest cu privire la Insulele Kurile, transmisă ambasadorului Japoniei în Rusia, Toyohisa Kozuki, de ministrul rus adjunct de externe, Igor Morgulov, a declarat secretarul Cabinetului nipon, Yoshihide Suga, comentând conținutul notei de protest.

Seria replicilor dintre guvernele de la Moscova și Tokyo a continuat miercuri, cu o notă de protest transmisă de Ministerul Afacerilor Externe din Rusia Guvernului de la Tokyo, după ce Japonia s-a declarat indignată de vizita premierului rus, Dmitri Medvedev, în Insulele Kurile. Discutând ultimele evoluții ale relației dintre cele două state: secretarul Cabinetului nipon, Yoshihide Suga, a precizat: "Referitor la nota de protest nu întelegem astfel de proteste.

Ambasadorul Japoniei în Rusia, Toyohisa Kozuki, a prezentat din nou poziția părții nipone, poziția statului nostru, ministrului rus adjunct de externe, Igor Morgulov, explicându-i că astfel de declarații din partea rusă sunt inacceptabile", relatează Agenția de presă TASS. După cum mai menționează secretarul Cabinetului nipon, Yoshihide Suga, Guvernul japonez intenționează să continue negocierile active cu partea rusă pe baza poziției sale de bază, soluționarea chestiunii cu privire la semnarea unui tratat de pace și încheierea ulterioară a unui tratat de pace". Oficialul japonez a mai adăugat că negocierile ar trebui desfășurate "într-un mediu calm și pașnic".

Ministerul rus al Afacerilor Externe i-a transmis o notă de protest ambasadorului Japoniei la Moscova, Toyohisa Kozuki, după protestele înregistrate în Insule Kurile. După cum a informat Agenția de presă TASS, Morgulov i-a atras atenția diplomatului nipon că organizarea unor astfel de proteste este inacceptabilă. Pe 5 august, Japonia a protestat împotriva exercițiilor militare care au fost organizate de Rusia în Insulele Kurile. De asemenea, Ministerul japonez de Externe s-a declarat extrem de întristat în legătură cu vizita premierului rus, Dmitri Medvedev, efectuată la Iturup.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău