Janna Nemțova a creat Fondul "Boris Nemțov"

  • 13 Iunie 2015 13:08
Janna Nemțova a creat Fondul

Janna Nemțova, fiica opozantului rus Boris Nemțov, asasinat la Moscova, a anunțat sâmbătă, 13 iunie, că a fost creat Fondul "Boris Nemțov".

Janna a primit, în Polonia, Premiul Freedom Award, acordat tatălui ei, iar la ceremonia de acordare a premiului ea a anunțat crearea Fondului "Boris Nemțov", a scris pe pagina sa de pe Twitter un apropiat al lui Nemțov, opozantul rus Ilia Iașin.

În discursul susținut la ceremonia de acordare a premiului, Janna a adresat un mesaj de felicitare tuturor cetățenilor ruși cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei marcată vineri, 12 iunie. Amintim că recent au apărut informații în presă potrivit cărora Janna Nemțova a părăsit Rusia. "Janna a plecat din Rusia", a precizat o sursă din anturajul acesteia.

Presa rusă anunța recent, făcand referire la presa britanică, mai exact la publicația "The Times", că fiica lui Nemțov a plecat din Rusia, din cauza amenințărilor făcute la adresa sa. Potrivit declarațiilor fiicei lui Nemțov, ea nu știe dacă va mai reveni sau nu în Rusia.

Amintim că politicianul rus Boris Nemțov a fost asasinat, în noaptea din 27 spre 28 februarie, pe Podul Moskvorețk, situat chiar în imediata apropiere a Kremlinului. Zaur Dudaev, fost lider al grupării rebele Sever (Nord, în tr.) din Republica Cecenia, republică autonomă rusă din Caucazul de Nord, frații Șahid și Anzor Gubașev, Hamzat Bahaev și Tamerlan Eskerhan sunt acuzați de autoritățile ruse de asasinarea opozantului Boris Nemțiov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:46 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău