Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, își anulează nunta pe fondul noilor restricții Omicron

  • 23 Ianuarie 2022 17:26
Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, își anulează nunta pe fondul noilor restricții Omicron

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Arden, și-a anulat nunta, în timp ce națiunea impune noi restricții pentru a încetini răspândirea în comunitate a variantei COVID-19 Omicron, anunță Reuters, potrivit Mediafax.

Noua Zeelandă va impune purtarea măștii și va limita adunările începând de duminică la miezul nopții, după ce un grup de nouă cazuri de COVID-19 Omicron au demonstrat o răspândire comunitară. O familie s-a întors cu avionul la Nelson, în Insula de Sud, după ce a participat la o nuntă și la alte evenimente în Auckland, în Insula de Nord. Familia și o însoțitoare de zbor au fost testate pozitiv, notează sursa citată

"Nunta mea nu va avea loc", a declarat Arden reporterilor, adăugând că îi pare rău pentru oricine este prins într-un scenariu similar. Ardern nu a dezvăluit data nunții sale, dar se zvonea că aceasta era iminentă.

Întrebată de reporteri cum se simte în legătură cu anularea nunții sale cu partenerul său de lungă durată și prezentator de emisiuni de pescuit Clarke Gayford, Ardern a răspuns: "Așa e viața".

Ea a adăugat: "Nu sunt cu nimic diferită de, îndrăznesc să o spun, mii de alți neozeelandezi care au avut efecte mult mai devastatoare resimțite de pandemie, cel mai sfâșietor dintre acestea fiind imposibilitatea de a fi alături de o persoană iubită uneori, atunci când aceasta este grav bolnavă. Acest lucru va depăși cu mult, cu mult, orice tristețe pe care o voi trăi."

Frontierele Noii Zeelande au fost închise pentru străini începând cu martie 2020. Guvernul a amânat planurile pentru o redeschidere treptată de la jumătatea lunii ianuarie până la sfârșitul lunii februarie, din cauza îngrijorării legate de răspândirea Omicron.

Aproximativ 94% din populația Noii Zeelande cu vârsta de peste 12 ani este complet vaccinată, iar aproximativ 56% dintre cei eligibili au făcut vaccinuri de rapel.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău