Iulian Rusu spune că CNA s-a debarasat de „subiecții toxici” și sugerează că statul trebuie să aloce mai mulți bani pentru a face mai atractivă instituția

  • 24 Iulie 2022 13:50
Iulian Rusu spune că CNA s-a debarasat de „subiecții toxici” și sugerează că statul trebuie să aloce mai mulți bani pentru a face mai atractivă instituția

În cadrul prezentării raportului de activitate a Centrului Național Anticorupție (CNA) în anul 2021, la ultima ședință a Parlamentului, șeful instituției, Iulian Rusu, a declarat că din momentul învestirii sale în funcție, la începutul lunii februarie a.c., a făcut „o curățenie internă a casei”, soldată cu eliminarea unor angajați, transmite Radio Chișinău.

Potrivit lui Rusu, „subiecții toxici” au părăsit rândurile CNA și că, totodată, este exercitat controlul „aspra stilului de viață” a angajaților.

Instituția, potrivit lui Rusu, este atentă la potențiale scurgeri de date și monitorizează felul în care circulă informația și ce „subiecți își permit să facă publice anumite informații, inclusiv ce țin de dosarele active.”

Iulian Rusu a mai declarat că din cele circa 360 de posturi de la CNA, 55 rămân vacante. Asta chiar dacă, spune șeful CNA, s-a făcut muncă de promovare a posturilor vacante și de atragere „a celor mai buni specialiști.”

Șeful instituției a explicat că situația se datorează aspectului ce ține de retribuirea a muncii. „Considerăm oportun ca altfel de resurse să fie atribuite CNA, astfel ca să putem atrage specialiști și mai calificați”, a spus Rusu în plenul Parlamentului.

Pe durata anului trecut, potrivit raportului CNA pentru 2021, au fost angajate nouă persoane, în timp ce 31 au fost eliberate din diferite motive.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău