Italia: Poliția ia măsuri împotriva unor manageri în legătură cu prăbușirea unui pod de pe autostradă la Genova în 2018

  • 11 Noiembrie 2020 17:30
Italia: Poliția ia măsuri împotriva unor manageri în legătură cu prăbușirea unui pod de pe autostradă la Genova în 2018

Poliția italiană a luat miercuri măsuri împotriva a șase actuali și foști manageri din compania care administrează podul de pe autostradă prăbușit în urmă cu doi ani la Genova, accident în urma căruia și-au pierdut viața 43 de persoane, relatează DPA, preluat de Agerpres.

Trei persoane au fost plasate în arest la domiciliu, iar alte trei sunt vizate de restricții care interzic anumite activități, a precizat poliția, fiind vorba de un caz disjuns din principala anchetă asupra cauzelor tragediei.

Trei dintre cele șase persoane sunt foști manageri de vârf, iar celelalte trei sunt actuali directori ai Autostrade d'Italia, compania care administrează autostrada din jurul podului prăbușit.

Anchetatorii au spus că ei sunt acuzați de nereguli în privința siguranței pe șosele și de fraudă. Mai exact, faptele penale presupuse ar avea legătură cu sistemul de izolație acustică, au adăugat investigatorii.

O purtătoare de cuvânt a grupului care reprezintă familiile afectate de accident, Egle Possetti, a spus că acțiunea poliției este un "semnal important", chiar dacă nu are legătură cu ancheta principală.

Podul Morandi s-a prăbușit la 14 august 2018, iar mai multe mașini și camioane au căzut de la mare înălțime pe drumul de dedesubt, distrugând locuințele a sute de persoane care trăiau sub pod.

Un nou pod, San Giorgio, a fost inaugurat în luna august a acestui an.

Procuratura investighează un număr total de 70 de persoane, inclusiv angajați ai operatorului autostrăzii. Potențiala cauză a prăbușirii este lipsa lucrărilor de întreținere.

Guvernul lucrează în prezent la restructurarea companiei Autostrade d'Italia pentru a o trece sub controlul statului

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău