Italia: Mii de persoane au protestat după accidentul în care și-au pierdut viața 76 de migranți

  • 12 Martie 2023 09:30
Italia: Mii de persoane au protestat după accidentul în care și-au pierdut viața 76 de migranți

Mii de persoane au manifestat sâmbătă seara, 11 martie, împotriva tragediei migranților care și-au pierdut viața în Marea Mediterană, la aproape două săptămâni după accidentul devastator în care zeci de migranți au murit în largul coastei din sudul Italiei, informează dpa, și AGERPRES.

Aproximativ 5.000 de manifestanți au luat parte la o procesiune prin orașul Steccato di Cutro din Calabria, unde a avut loc accidentul, a informat agenția de presă ANSA. Manifestația s-a încheiat cu un minut de reculegere pe plaja orașului, unde apele au depus cadavre ale victimelor.

Mai multe asociații și mișcări s-au alăturat protestului în semn de solidaritate.

Demonstranții au depus o coroană de flori și buchete de flori și au ridicat o cruce construită din epava bărcii de lemn eșuate. Manifestanții au cerut pe bannere măsuri concrete pentru prevenirea unor astfel de accidente, precum "Opriți moartea pe mare acum".

Între timp, încă trei cadavre, doi copii și un adult, au fost recuperate sâmbătă în apele din Steccato di Cutro. Numărul victimelor a crescut acum la 76, conform informațiilor furnizate de Ccarabinieri. Mai multe persoane sunt încă dispărute, în timp ce aproximativ 80 de persoane au supraviețuit accidentului. Ambarcațiunea, despre care autoritățile spun că transporta până la 200 de migranți, pornise la drum din Turcia și s-a scufundat în apele periculoase din apropiere de Steccato di Cutro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău