Italia, Franța, Ungaria și Cipru susțin excluderea Rusiei de la sistemul interbancar SWIFT. Zelenski: Este începutul unei noi pagini în istoria statelor noastre

  • 26 Februarie 2022 16:20
Italia, Franța, Ungaria și Cipru susțin excluderea Rusiei de la sistemul interbancar SWIFT. Zelenski: Este începutul unei noi pagini în istoria statelor noastre

Italia, Franța, Cipru și Ungaria și-au exprimat acordul pentru excluderea Rusiei din sistemul global de plăți interbancare SWIFT, acordul Ciprului fiind considerat important, deoarece țara este o destinație majoră pentru investițiile rusești, iar excluderea Rusiei din SWIFT devine astfel mai probabilă, potrivit Reuters, citat de Digi24.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că premierul Italiei, Mario Draghi, și-a exprimat sâmbătă, într-o discuție la telefon cu el, susținerea pentru excluderea Rusiei de la SWIFT.

„Acesta este începutul unei noi pagini în istoria statelor noastre. Ucraina trebuie să devină parte a Uniunii Europene”, a scris Zelenski pe Twitter.

La rândul său, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a anunțat tot sâmbătă că omologul său francez, Jean-Yves Le Drian, sprijină excluderea Rusiei din sistemul SWIFT.

„Am îndemnat la introducerea imediată a celui de-al treilea pachet de sancțiuni UE pentru a opri invazia rusă. De asemenea, Franța și-a declarat totodată disponibilitatea de a furniza arme și echipamente militare Ucrainei pentru a se apăra”, a precizat Kuleba pe contul său de Twitter.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău