ISW. Blindatele forțelor ucrainene au spart linia principală de apărare în zona Zaporijie

  • 22 Septembrie 2023 10:54
ISW. Blindatele forțelor ucrainene au spart linia principală de apărare în zona Zaporijie

Tancurile ucrainene și alte vehicule blindate operează deja la sud de ultima linie a principalei structuri defensive a rușilor, care este în prezent atacată de Forțele Armate ale Ucrainei în regiunea Zaporijie.


Analiștii ISW fac referire la imaginile geolocalizate din 21 septembrie, care arată că vehiculele blindate ale Forțelor de Apărare au înaintat la sud de tranșeele antitanc ale inamicului și așa-numitele „dinți de dragon”, care fac parte din apărarea pe trei niveluri. Forțele armate au intrat într-o luptă limitată la vest de Verbove, care se află la 18 km sud-est de Orihiv, scrie Defense Romania.

Analiștii OSINT, pe baza știrilor de pe câmpul de luptă, anunațau încă de ieri că Forțele Armate ale Ucrainei au dus echipamentele grele Stryker și Marder dincolo de fortificațiile Liniei Surovikin, deși nu reieșea foarte clar zona care a fost străpunsă.

Potrivit experților, acesta este primul caz înregistrat de utilizare a vehiculelor blindate ale trupelor ucrainene dincolo de linia finală de apărare pe trei niveluri a ocupanților. Acest lucru indică faptul că ucrainenii au trecut de primele două linii ale acestui complex de fortificații și s-au asigurat suficient pentru a lăsa echipamentele să treacă prin breșă și a opera blindatele dincolo de linia finală de fortificații.

2. -imagine fara descriere- (1_99286500.PNG)

Analiștii sugerează că Forțele ucrainene au suprimat artileria rusă și alte sisteme antitanc din zonă suficient pentru a-și aduce echipamentul. Capacitatea armatei ucrainene de a livra vehicule blindate către cea mai puternică linie de apărare rusă, precum și de a le folosi în apropierea pozițiilor defensive ale inamicului pregătite, este un semn important al progresului în această contraofensivă.

Odată cu finalul lunii august Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să provoace pierderi semnificative  invadatorilor ruși din regiunea Robotîne din regiunea Zaporijia.

Forțele ruse, care încearcă în prezent să se apere în vestul regiunii Zaporijia, nu au reușit să împiedice înaintarea lentă dar constantă a ucrainenilor, chiar și în ciuda redistribuirii în această zonă a unităților ruse de elită, pentru a consolida operațiunile rusești de apărare ale Federației Ruse.

Forbes notează la rândul său că blindatele Marder sau Stryker ale Brigăzii 82 de asalt aerian au reușit o străpungere importantă și desfășoară acțiuni de luptă în zona localității Verebove. Însă, echipajele de vehicule ucrainene și infanteriei care au străpuns linia Surovikin se găsesc acum în teren deschis.

Pentru a intra în Verbove și a se putea adăposti în clădirile sale cele mai vestice, trupele ucrainene trebuie să mărșăluiască spre est cam doi kilometri, în timp ce sunt în bătaia artileriei rusești. Totuși, așa cum arăta ISW, o parte semnificativă din capacitatea artileriei ruse e posibil să fi fost dezafectată de loviturile precise din ultimele săptămâni ale forțelor ucrainene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău