Israelul se implică în campania de vaccinare din Gaza și Cisiordania și donează palestinienilor circa 1 milion de doze de vaccin

  • 18 Iunie 2021 14:51
Israelul se implică în campania de vaccinare din Gaza și Cisiordania și donează palestinienilor circa 1 milion de doze de vaccin

Israelul va furniza Autorității Palestiniene cel puțin un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech al căror termen de valabilitate se apropie de expirare, a anunțat vineri biroul noului prim-ministru Naftali Bennett, după un acord de reciprocitate intervenit între cele două părți, într-o tentativă de a accelera campania de imunizare în Cisiordania ocupată și în Gaza, transmite Agerpres, care citează Reuters și AFP.

'Israelul a semnat un acord cu Autoritatea Palestiniană și va furniza 1-1,4 milioane de doze de vaccin Pfizer care vor expira în curând și va primi în schimb dozele pe care compania Pfizer trebuie să le trimită Autorității Palestiniene' mai târziu în cursul acestui an, au indicat biroul premierului și Ministerele israeliene ale Apărării și Sănătății, într-un comunicat comun.

Acesta precizează că decizia a fost luată 'în lumina faptului că stocul de vaccinuri ale Israelului face față necesităților interne'.
O sursă din Ministerul palestinian al Sănătății a confirmat acordul, menționând că Autoritatea așteaptă să primească un transport de vaccinuri în august sau septembrie.

Comunicatul israelian afirmă că Israelul va primi dozele de reciprocitate în septembrie sau octombrie.

Niciuna din părți nu precizează când va avea loc primul transfer către Autoritatea Palestiniană.

Israelul, care a condus cea mai rapidă campanie de vaccinare din lume, a fost criticat pentru că nu face mai mult pentru a asigura accesul palestinienilor la doze de vaccin. În jur de 55% dintre israelienii eligibili pentru imunizare au încheiat schema completă.

Potrivit oficialilor palestinieni, aproximativ 30% dintre palestinienii eligibili au primit cel puțin o doză de vaccin. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău