Israelul anunță că dezvoltă, împreună cu SUA, noul scut antirachetă Arrow-4

  • 18 Februarie 2021 16:32
Israelul anunță că dezvoltă, împreună cu SUA, noul scut antirachetă Arrow-4

Israelul a anunțat joi că dezvoltă un nou scut antirachetă, Arrow-4, în colaborare cu Statele Unite, ca parte a sistemului defensiv multistrat construit pentru a contracara amenințarea iraniană, transmite Reuters.

Interceptoarele israeliene Arrow-2 și Arrow-3 sunt deja operaționale în cadrul unui sistem defensiv multistrat destinat să distrugă rachete inamice în atmosferă și în spațiul extraterestru.

'Dezvoltarea Arrow-4 împreună cu partenerii noștri americani va avea ca rezultat un salt tehnologic și operațional, pregătindu-ne pentru câmpul de luptă al viitorului și pentru amenințările în evoluție din Orientul Mijlociu și dincolo de acesta', a afirmat ministrul apărării, Benny Gantz, într-un comunicat.

Ministerul Apărării precizează că principalul contractant pentru Arrow-4 va fi compania Israel Aerospace Industries, iar din proiect mai fac parte Boeing și Elbit Systems (din Israel).

Liderii israelieni au descris programul balistic al Iranului drept o amenințare pentru Israel și pentru lume. În schimb, Republica islamică afirmă că acest program este defensiv și cu rol de descurajare a atacurilor.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău