Israelul a testat capacitatea de răspuns la eventualitatea apariției unei noi variante SARS-CoV-2

  • 11 Noiembrie 2021 17:52
Israelul a testat capacitatea de răspuns la eventualitatea apariției unei noi variante SARS-CoV-2

Responsabili civili și militari israelieni de rang înalt au întreprins joi un exercițiu care a vizat să testeze capacitatea de răspuns a statului în eventualitatea apariției unei noi variante a coronavirusului SARS-CoV-2, a informat biroul premierului Naftali Bennett, transmite AFP.

Responsabilii, reuniți în centrul național de gestionare a crizelor, în apropiere de Ierusalim, au trebuit să facă față unor scenarii diverse: campanii masive de depistare și de vaccinare, instituirea unor restricții de deplasare sau închiderea aeroportului internațional Ben Gurion, transmite Agerpres.

'Israelul este în siguranță și protejat (contra COVID-19). Pentru a menține această situație și cursul normal al vieții, trebuie să continuăm să supraveghem situația și să ne pregătim pentru orice scenariu', a declarat prim-ministrul Bennett, citat într-un comunicat.

Cu o rată de pozitivare a testelor de 0,65% și o scădere constantă a numărului de noi infectări și spitalizări în ultimele săptămâni, Israelul pare să fi pus capăt valului patru al epidemiei.

Mai mult de 5,7 milioane de israelieni (circa 80% din populația adultă) din cei peste 9 milioane de locuitori au primit două doze de vaccin Pfizer, iar peste 4 milioane dintre ei, și o a treia doză, potrivit Ministerului Sănătății.

Consiliul consultativ al ministerului a recomandat miercuri seară extinderea vaccinării pentru a-i cuprinde și pe copiii între 5 și 11 ani.

Guvernul urmează să decidă dacă va aproba măsura, dar prim-ministrul s-a declarat deja joi în favoarea ei.

'Nu există motive să ne lăsăm copiii fără apărare, niciun copil nu ar trebui să fie infectat sau să infecteze alte persoane (...) Fac apel la părinți să-și vaccineze copiii', a spus Bennett, într-o declarație filmată și difuzată de cabinetul său.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău