Israel-Hamas / Armata israeliană declară că a preluat controlul asupra instituțiilor Hamas din Gaza

  • 14 Noiembrie 2023 15:37
Israel-Hamas / Armata israeliană declară că a preluat controlul asupra instituțiilor Hamas din Gaza

Armata israeliană a anunțat marți că a preluat controlul asupra clădirilor guvernamentale ale mișcării islamiste palestiniene Hamas în orașul Gaza, inclusiv asupra Parlamentului și clădirilor guvernului și poliției, informează AFP.

După atacul sângeros al Hamas din 7 octombrie, care a făcut 1.200 de morți în Israel, majoritatea civili, potrivit autorităților israeliene, armata Israelului bombardează fără încetare Fâșia Gaza și tancurile sale strâng tot mai mult cercul asupra orașului Gaza, în special în jurul spitalelor, folosite, potrivit Israelului, drept baze logistice și militare de către Hamas.

Armata israeliană afirmă că a preluat controlul asupra "Parlamentului Hamas, cartierului general al guvernului, sediilor poliției Hamas și asupra unei facultăți de inginerie ce servea pentru producția și dezvoltarea de arme".

Pe rețelele sociale, imagini arată soldați israelieni desfășurând drapelul alb-albastru al Israelului pe o estradă din fața Parlamentului, precum și soldați pozând în fața unui zid pe care este scris "Sediul poliției militare".

Parlamentul palestinian, care ar fi trebuit să-și aibă sediul la Ramallah în Cisiordania ocupată, unde este instalată Autoritatea palestiniană, este inactiv de ani de zile și a fost dizolvat oficial în 2018.

După ce Hamas a alungat Autoritatea palestiniană din Gaza în 2007, cele două teritorii palestiniene depind de fapt de autorități paralele.

În Fâșia Gaza, bombardamentele israeliene de pe mare și din aer, iar de acum și cu tancuri s-au soldat cu peste 11.000 de morți, dintre care două treimi sunt femei și copii, potrivit Ministerului Sănătății al Hamas.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:11 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău