Israel: Procurorul general va anunța dacă Netanyahu va fi pus sub acuzare (comunicat)

  • 21 Noiembrie 2019 19:35
Israel: Procurorul general va anunța dacă Netanyahu va fi pus sub acuzare (comunicat)

Procurorul general al Israelului va anunța joi la ora locală 19:30 ( 17.30 GMT) dacă premierul Benjamin Netanyahu, suspectat de corupție în diverse cazuri, va fi pus sub acuzare, a anunțat Ministerul Justiției într-un comunicat, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Acest anunț, foarte așteptat în Israel, survine la doar câteva ore după ce președintele țării, Reuven Rivlin, a mandatat Parlamentul să găsească un premier, în contextul în care Netanyahu și rivalul Benny Gantz nu au reușit niciunul în mod independent să formeze un guvern după alegerile din septembrie.

Pentru ''prima dată în istoria Israelului'', potrivit președinției, niciun candidat nu a reușit să formeze un guvern după alegerile din 17 septembrie. Israelul a votat atunci pentru a doua oară, Parlamentul s-a dizolvat după alegerile din aprilie, pentru că nicio majoritate nu s-a constituit.

Prin urmare, toate privirile sunt îndreptate spre procurorul general, Avichai Mandelblit, care urmează să decidă dacă Benjamin Netanyahu va fi pus sub acuzare pentru ''deturnare de fonduri'', ''abuz de încredere'' și ''corupție'' într-o serie de dosare, între care unul, ''cazul Bezeq'', este deosebit de sensibil.

În acest dosar Netanyahu este suspectat că a acordat favoruri guvernamentale care ar fi putut aduce milioane de dolari șefului companiei de telecomunicații Bezeq, în schimbul unei acoperiri mediatice favorabile din partea uneia dintre sursele media ale grupului, site-ul Walla.

O inculpare i-ar putea reduce la minimum șansele premierului Netanyahu de a primi sprijinul parlamentarilor. Dar o exonerare i-ar putea convinge pe aleșii încă reticenți să i se alăture în cadrul unei coaliții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău