Israel: Premierul Netanyahu evacuat de la un miting electoral

  • 11 Septembrie 2019 08:27
Israel: Premierul Netanyahu evacuat de la un miting electoral

Sirene anunțând iminente tiruri cu rachete dinspre Fâșia Gaza au fost auzite marți la Ashdod (sudul Israelului) în timp ce premierul Benjamin Netanyahu, în campanie pentru legislativele de la 17 septembrie, participa la un miting electoral, potrivit postului național de televiziune, relatează AFP,preluat de Agerpres.

Canalul public israelian Kan 11 a difuzat imagini în care membri ai serviciului de securitate al lui Benjamin Netanyahu se apropie de el în timp ce vorbea de la tribună.

Unul dintre ei i-a șoptit la ureche, după care prim-ministrul a făcut cu mâna un gest de rămas bun și a părăsit clădirea.

Într-un scurt comunicat, armata israeliană a informat că două rachete trase dinspre enclava palestiniană au fost interceptate de sistemul de apărare aeriană al Israelului, Iron Dome.

Armata a precizat că sirenele au sunat în apropiere de Ashkelon și la Ashdod, fără să ofere mai multe detalii.

Evacuarea premierului Benjamin Netanyahu a avut loc la mai puțin de trei ore după ce a promis să anexeze o parte strategică din Cisiordania ocupată dacă va câștiga alegerile legislative din 17 septembrie.

"Îmi anunț intenția de a aplica, într-un viitor guvern, suveranitatea Israelului asupra Văii Iordanului și a părții de nord a Mării Moarte", a declarat prim-ministrul în cadrul unei conferințe de presă de la Ramat Gan, din apropiere de Tel Aviv.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Wed
2
Thu
1
Fri
1
Sat
0
Sun
-0
Arhivă Radio Chișinău