Israel: Netanyahu, inculpat pentru 'corupție', își retrage cererea de imunitate din parlament

  • 28 Ianuarie 2020 12:33
Israel: Netanyahu, inculpat pentru 'corupție', își retrage cererea de imunitate din parlament

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat marți că și-a retras cererea de imunitate din parlament, cu o oră înainte de începerea unei sesiuni parlamentare în legătură cu această cerere, informează France Presse, preluat de Agerpres.

"L-am informat pe președintele parlamentului că îmi retrag cererea de imunitate. Ulterior, mă voi ocupa de acuzațiile ridicole (...) formulate împotriva mea", a declarat într-un comunicat prim-ministrul, care a fost acuzat de corupție în trei cazuri.

"Dar deocamdată nu îi voi lăsa pe adversarii mei politici să se folosească de acest lucru pentru a deranja procesul istoric pe care îl conduc", a adăugat Netanyahu, aflat în prezent la Washington, unde urmează să fie dezvăluit astăzi (la 17.00 GMT) "planul de pace" american pentru Orientul Mijlociu.

Prim-ministrul israelian consideră că acest proiect este "istoric", deși palestinienii l-au respins deja categoric.

Benjamin Netanyahu a fost acuzat în noiembrie 2019 de corupție, fraudă și abuz de încredere în trei cazuri. La începutul lunii ianuarie, el a cerut parlamentului (Knesset) să-i acorde imunitate până la sfârșitul viitoarelor alegeri legislative din 2 martie, mizând pe victoria sa pentru a se proteja de justiție.

Dar în prezent, el nu dispune de o majoritate de susținători în Knesset, iar partidele de opoziție au convins majoritatea parlamentarilor să examineze cererea sa de imunitate înainte de alegeri.

Deputații urmau să se întâlnească marți pentru a decide crearea unei comisii însărcinate cu examinarea cererii sale.

Prim-ministrul își declară nevinovăția și susține că este victima unei "vânători de vrăjitoare" conduse de serviciile ministerului public și mass-media.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău