Irina Gutnic, numită viceprimar

  • 04 Noiembrie 2022 15:21
Irina Gutnic, numită viceprimar

După două tentative eșuate de a o numi viceprimar pe Irina Gutnic prin decizia Consiliului municipal Chișinău, aceasta a fost desemnată în funcție prin dispoziția primarului Ion Ceban. Informația a fost confirmată pentru IPN, de către consilierul primarului, Natalia Ixari.

Irina Gutnic, care deține funcția de director general la SA „Apă-Canal Chișinău”, urmează în decurs de 30 de zile, de la apariția incompatibilității, să renunțe la una dintre posturi.

Dispoziția de numire în funcție a fost semnată încă pe 19 octombrie. Aceasta după ce anterior, CMC a respins de două ori candidatura ei, propusă de primar. Or, potrivit legislației, viceprimarul este ales la propunerea primarului general prin decizia Consiliului adoptată cu votul majorității consilierilor aleși. În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la două ședințe consecutive de către CMC sau nu întrunește numărul necesar de voturi la două ședințe consecutive, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința Consiliului.

Irina Gutnic este directorul SA „Apă-Canal Chișinău”. În perioada anilor 2003-2012, a activat în diferite funcții la Ministerul Finanțelor. De asemenea, a activat în calitate de șef de direcție la Curtea de Conturi, dar și în calitate de director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-0,6
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:6,17 m/s
Sun
-2
Mon
-1
Tue
-2
Wed
-1
Thu
-1
Arhivă Radio Chișinău