Iranul are încă două submarine capabile să lanseze rachete, anunță comandantul Forțelor navale iraniene

  • 29 Noiembrie 2018 16:13
Iranul are încă două submarine capabile să lanseze rachete, anunță comandantul Forțelor navale iraniene

Iranul are operaționale pentru flota sa din Golful Persic încă două submarine capabile să lanseze rachete, a anunțat comandantul Forțelor navale iraniene, amiralul Moytaba Mohamadi, transmite joi agenția EFE.

'Sunt submarine de înaltă tehnologie și dispun de noi sisteme care pot lansa rachete, torpile și mine de la adâncime'', a precizat amiralul citat de agenția iraniană IRNA. Unul dintre aceste submarine este modernizat, iar celălalt este nou construit.

''În pofida tuturor limitărilor și dificultăților care i-au fost create, Iranul este astăzi producător și constructor al acestui tip de echipamente și a avansat către satisfacerea necesităților de acest fel prin producția proprie'', a mai spus comandantul iranian.

În timpul unei reuniuni desfășurate miercuri cu comandanți ai Forțelor navale iraniene, cu ocazia zilei armatei, liderul suprem al Iranului, aiatolahul Ali Khamenei, le-a cerut responsabililor militari să depună un ''efort extraordinar'' de modernizare și a apreciat că recenta intrare în dotarea Forțelor navale a distrugătorului Sahand și a submarinelor Ghadir și Fateh ilustrează ''un potențial de progres tot mai bun''.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău