Ion Iovcev, primul pe lista PMP la alegerile parlamentare din România

  • 12 Octombrie 10:20
Ion Iovcev, primul pe lista PMP la alegerile parlamentare din România

Ion Iovcev, director al Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol în perioada 1992-2022, un apărător al drepturilor copiilor din stânga Nistrului la studii în limba română, a fost înaintat oficial candidat pe listele Partidului Mișcarea Populară, condus de europarlamentarul Eugen Tomac, în alegerile parlamentare din România, care vor avea loc pe 1 decembrie.

Ca profesor și om care a trăit momente dramatice în stânga Nistrului, știu ce înseamnă să lupți pentru drepturile tale fundamentale. Nu am făcut nici un pas înapoi atunci, nu voi face nici acum. Avem un trecut comun de cinstit și un viitor comun de creat. De aceea vă chem să ne unim eforturile pentru a ne asigura că vocile noastre sunt auzite și respectate. De aceea vă chem să ne unim eforturile pentru a ne asigura că vocile noastre sunt auzite și respectate,  se arată în mesajul prin care își anunță decizia profesorul Ion Iovcev.

Ca viitor legiuitor în Parlamentul României, Ion Iovcev își asumă să lupte pentru trei obiective majore: susținerea profesorilor care predau limba română peste hotarele României, inițierea creării unui fond pentru investițiile românești în Republica Moldova, consolidarea legăturilor între administrațiile locale.

Ion Iovcev a fost directorul unicului liceu românesc din Tiraspol, timp de 30 de ani, în perioada 1992-2022.  

În 2022 și-a lansat autobiografia intitulată Ostatic în propria țară. Cartea vieții mele”, un testament pe care îl lasă generațiilor viitoare despre lupta pe care a dus-o în stânga Nistrului pentru dreptul copiilor de a studia în limba română.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:98 %
Vint:7,2 m/s
Sun
12
Mon
13
Tue
12
Wed
10
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău