Ion Chicu: Parlamentul trebuie dizolvat

  • 25 Noiembrie 2020 08:52
Ion Chicu: Parlamentul trebuie dizolvat

Premierul Ion Chicu "este absolut de acord" cu ideea alegerilor parlamentare anticipate, considerând că actualul "Parlament ar trebui trimis în istorie". Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat într-un interviu pentru "Europa Liberă".

"Eu sunt absolut de acord că acest Parlament ar trebui dizolvat urgent. Dar avem aceste proiecte care trebuie promovate, pentru că sunt foarte importante pentru țară (bugete, politică fiscală - "I."). Altceva e că dorința de a dizolva acest Parlament nu tot timpul coincide cu posibilitățile de a-l dizolva", a spus Chicu.

Potrivit lui, există scenarii clare de dizolvare a Parlamentului (90 de zile nu sunt aprobate legi în Parlament, 45 de zile nu este ales un nou Guvern după demisia precedentului) și el "va face tot posibilul pentru acest lucru, dar din punct de vedere rațional, fără a pune țara în pericolul unui dezastru".

"Dacă majoritatea din parlament consideră că trebuie să fie dizolvat, pot să utilizeze orice instrument - sau se duc după ce votează bugetul, bineînțeles, în vacanță și revin în martie. Fie mă trimit pe mine în concediu, că vreau să mă odihnesc un pic, adică pot să fac orișice, în concediu am în vedere în demisie, ei pot să facă orice lucru, dacă au aceeași opinie, pentru că mulți îi văd că vor să se autodizolve, dar nu am văzut acțiuni concrete", a spus Chicu.

Sursa: Infotag

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău