Ion Chicu, la Forumul Investițional BERD: Este foarte important să ne concentrăm nu numai pe produse tradiționale

  • 22 Noiembrie 2019 15:59
Ion Chicu, la Forumul Investițional BERD: Este foarte important să ne concentrăm nu numai pe produse tradiționale

Premierul Ion Chicu participă la Forumul Investițional BERD, dedicat statelor Parteneriatului Estic, organizat în premieră, la Londra, de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare cu prilejul aniversării a 10 ani a inițiativei PaE, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Ion Chicu a vorbit despre viziunea de dezvoltare a economiei naționale și a menționat progresele înregistrate de Guvern pentru stimularea creșterii investițiilor în sectoarele cheie și dezvoltarea economică durabilă a țării.

„Este foarte important să ne concentrăm nu numai pe produse tradiționale, dar să trecem la  cele cu valoare adăugată înaltă, care folosesc materii prime locale pentru prelucrare și să asigurăm exportul acestora la un nivel tehnologic avansat. Vrem să promovăm și viziunea noastră clară asupra unei agriculturi performante. Trebuie să fii cel mai bun, în ceea ce ești deja bun”, a declarat Ion Chicu.

Prim-ministrul a apreciat rolul important al BERD în susținerea dezvoltării economice a țării, atât prin proiecte de finanțare și de consultanță menite să atragă investiții străine directe, cât și prin dialogul cu autoritățile RM în scopul promovării agendei de reforme. BERD este unul dintre principalii partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova, volumul total de investiții BERD în RM până în prezent este de 1,29 miliarde de euro prin intermediul a 128 de proiecte.

Menționăm că evenimentul reunește șefi de state și guverne din Azerbaidjan, Armenia, Georgia, Ukraina, Belarus și Moldova, reprezentanți de nivel înalt ai UE și BEI, precum și investitori internaționali, pentru a identifica noi oportunități de investiție în proiecte naționale majore, a crește interesul investitorilor față de țările din regiune, dar și de a impulsiona cooperarea comercială între statele membre.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
26
Cer fragmentat
Umiditate:34 %
Vint:2,6 m/s
Sat
20
Sun
22
Mon
22
Tue
24
Wed
26

Curs oficial BNM 15 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7864 -0.0000
USD 16.7051 -0.0000
RON 4.0919 -0.0000
UAH 0.6112 -0.0000
RUB 0.2276 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău