Invitație la lectură: „Nuntă în cer” de Mircea Eliade

  • 03 Decembrie 2014 11:12
Invitație la lectură: „Nuntă în cer” de Mircea Eliade

Îți recomandăm cele mai bune cărți!

Un roman de dragoste copleșitor pe care cu greu îl poți uita, fiindcă îți prezintă într-un mod unic toate viciile dragostei, a fericirii și a fricii de-a fi singur. Cartea este despre iubire și suferința din iubire și cuprinde povestea timidă, tumultoasă, intensă și pasională a doi bărbați care au iubit aceeași femeie în perioade diferite.

Personajul principal este Ileana, numită și Lena, aceeași femeie iubită de cei doi barbați, scriitorul Andrei Mavrodin și Barbu Hasnas.¬ Mavrodin, scriitorul îndrăgostit de Ileana, se schimbă foarte mult după ce o cunoaște, nu mai poate scrie, își pierde ideile de creație și uită de lumea literaturii. El o iubește dar nu vrea copii, ea însă îi vrea, acesta fiind un motiv care-i duce pe drumuri diferite.
Citește un fragment din carte.

Scriitorul nutrește în sine o iubire unică, desprinsă parcă din opera shakespeariană: „Am prins-o în brațe, de astă dată strivitor, sălbatic. Nu i-am mai dat drumul din brațe”. O vrea lângă el o veșnicie, o caută mereu în chipurile altor femei, dar n-o găsește. Andrei Mavrodin îi mărturisește lui Barbu Hasnaș toate astea, îi zice că a greșit când a permis să-i plece fericirea de lângă el. Ileana pleacă și el n-o găsește nicăieri, nici la rude nici la prieteni. Îi lasă doar o scrisoare de adio.

Barbu Hasnaș este opusul scriitorului, însă trăiește și el prin amintirea Lenei: „Simțeam că mă pierd, că dragostea ei e singurul lucru prețios, că fericirea ei este singurul lucru pentru care avea vreun sens viața mea. Apropierea Lenei mă ucidea”. Devin un cuplu fericit, și se căsătoresc în cele din urmă, dar de data aceasta Barbu vrea un copil și ea nu se simte pregatită. Îi este frică de umbra trecutului, îi este frică de atâta fericire.
Cartea poate fi procurată online pe Bestseller.md.

Acțiunea cărții este ușor de urmărit, răsturnările de situație sunt dramatice, iar limbajul este pe alocuri teatral, însă plin de farmec. Vă dorim lectură plăcută.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,17 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău