Investigație: Postările scandaloase ale lui Dmitri Medvedev coincid cu datele livrării de vin de pe podgoriile lui din Italia

  • 10 Martie 13:27
Investigație: Postările scandaloase ale lui Dmitri Medvedev coincid cu datele livrării de vin de pe podgoriile lui din Italia

În ciuda sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană, vinul din podgoriile italiene ale lui Dmitri Medvedev continuă să fie livrat în Rusia. Mai mult, datele de livrare precedă în mod surprinzător fiecare publicație scandaloasă a fostului președinte rus pe rețele de socializare, relevă o investigație a jurnaliștilor independenți de la The Insider.

Potrivit sursei citate, după declanșarea invaziei la scară largă în Ucraina, Medvedev a început să facă declarații odioase în mod regulat. „Este posibil ca acest lucru să aibă legătură cu faptul că legendarele sale podgorii nu au căzut sub incidența sancțiunilor, iar vinul din Italia continuă să intre în Rusia lot după lot”, scrie The Insider.

Spre exemplu, conform datelor ImportGenius, vinul de la Fattoria della Aiola (firma care gestionează podgoriile lui Medvedev din Italia) a ajuns în Rusia la 17 iunie 2022, prin intermediul unei firme interpuse din Riga. La doar două zile după sosirea vinului italian, Medvedev scrie o postare pe Telegram în care „prezice” dispariția Uniunii Europene și o numește „tanti” pe șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Următorul transport de la crama italiană a lui Medvedev a sosit în Rusia o lună mai târziu, pe 18 iulie. Sticlele au fost importate sub formă de „mostre”. La câteva zile după ce sticlele au trecut granița, Medvedev a scris o postare în care a enumerat „păcatele” Occidentului, în care a folosit expresii precum „proștii europeni”, „bunicuț cu demență” (despre președintele SUA) și „nebuni de legat” (despre conducerea UE).

Apoi, un lot destul de mare de vin Fattoria della Aiola a fost importat în Rusia la 13 octombrie 2022. La doar câteva zile după ce vinul a trecut prin vamă, Medvedev publică un nou post despre „moroii banderoviști”.

În ianuarie 2023, sticle de vin de la crama lui Medvedev din Toscana au fost importate din nou în Rusia. La câteva zile după ce băuturile au intrat pe teritoriul rusesc, Medvedev a scris din nou insulte în Telegram despre „trei imbecili din Varșovia, Riga și Kiev”.

„Considerăm că includerea podgoriilor lui Medvedev în lista de sancțiuni ar fi putut reduce nivelul de toxicitate pe rețelele sociale”, concluzionează ironic sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău