INVESTIGAȚIE | Familia președintelui sirian Bashar al-Assad a cumpărat proprietăți de lux la Moscova

  • 12 Noiembrie 2019 16:30
INVESTIGAȚIE | Familia președintelui sirian Bashar al-Assad a cumpărat proprietăți de lux la Moscova

Familia președintelui sirian Bashar al-Assad a cumpărat proprietăți în valoare de 40 de milioane de dolari într-un cartier exclusivist al capitalei ruse, potrivit site-ului ONG-ului Global Witness, citat marți de agenția EFE.

Este vorba despre cel puțin 19 apartamente situate în Centrul Internațional de Afaceri, un complex de clădiri moderne zgârie-nori pe malul râului Moscova.

Global Witness susține că familia Al-Makhluf, a mamei președintelui Assad, a început să achiziționeze proprietăți în capitala rusă în 2013. Potrivit investigației, primele achiziții au fost două apartamente cu o suprafață totală de peste 400 de metri pătrați, la etajele 53 și 58 ale clădirii zgârie-nori denumite ''Moscova''.

În anul 2016, când devenise clar că prin ajutorul armatei ruse președintele Assad se va menține la putere, companii controlate de un văr al acestuia, Hafez Makhluf, a cumpărat 11 apartamente în complexul moscovit ''Orașul Capitalelor''.

Global Witness susține că Hazef Makhluf, acuzat că în Siria a supervizat asasinate și acte de tortură, a realizat cea mai mare parte a achizițiilor folosind un mecanism opac de împrumuturi libaneze, ceea ce sugerează operațiuni de spălare de bani, familia președintelui sirian fiind de altfel vizată în alte țări de investigații judiciare pentru astfel de operațiuni.

În anul 2017, justiția spaniolă, în cooperare cu mai multe țări europene, a permis localizarea în Spania a 503 proprietăți ale lui Rifat al-Assad, unchiul președintelui Assad, și familiei acestuia, având o valoare de circa 691 de milioane de euro, transmite AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău