Întrevederi ale ministrului de Externe, Nicu Popescu, cu oficiali suedezi, la Stockholm

  • 09 Iunie 2023 12:32
Întrevederi ale ministrului de Externe, Nicu Popescu, cu oficiali suedezi, la Stockholm

În marja vizitei de lucru la Stockholm, șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu mai mulți oficiali suedezi.

În cadrul vizitei, vicepremierul Nicu Popescu a avut întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul Guvernului Suedez, dar și a participat, alături de ministra afacerilor interne, Ana Revenco, la conferința anuală a Consiliului European pentru Relații Externe – ECFR. Ambii miniștri ai Republicii Moldova au devenit membri ECFR - un important think-tank care realizează cercetări independente privind politica externă și de securitate europeană. În cadrul evenimentului, diplomatul moldovean a susținut un discurs despre viitorul securității europene.

„La conferinței, am vorbit despre reușitele țării noastre în contracararea diverselor tipuri de amenințări hibride care s-au intensificat odată cu invazia brutală a Federației Ruse în Ucraina. O Europă mai sigură este o Europă în care și Moldova, și Ucraina sunt parte a Uniunii Europene.” – a spus oficialul moldovean.

În marja conferinței ministrul Nicu Popescu avut mai multe întrevederi și cu alți invitați și oficiali.

„M-am bucurat să îl revăd pe fostul prim-ministru al Suediei și un bun prieten al țării noastre, Carl Bildt, care a apreciat progresul demonstrat de țara noastră în ultimii ani. Tot la Stockholm, împreună cu ministra afacerilor interne, Ana Revenco, am avut o întrevedere cu Jim O'Brien, șeful departementului privind coordonarea sancțiunilor din cadrul Departamentului de Stat al SUA. Recentele sancțiuni americane asupra oligarhilor din țara noastră și a indivizilor străini care încearcă să destabilizeze Republica Moldova reprezintă un pas important în eforturile noastre comune de a menține stabilitatea și ordinea publică în țara noastră.

Toți interlocutorii au felicitat țara noastră pentru buna organizarea a Summit-ului Comunității Politice Europene și au reiterat sprijinul ferm al Suediei în accelerarea procesului de aderare a Republicii Moldova la UE.” – a conchis ministrul Nicu Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău