Întrevederea Filip-Poroșenko | Oficialii ar fi discutat și subiecte care nu au fost făcute publice

  • 08 Octombrie 2016 19:51
Întrevederea Filip-Poroșenko | Oficialii ar fi discutat și subiecte care nu au fost făcute publice

Premierul Pavel Filip și președintele Ucrainei Petro Poroșenko ar fi putut discuta la întrevederea de vineri, 7 octombrie, de la Palanca și alte subiecte decât cele anunțate oficial și care nu vor fi făcute publice, consideră analistul politic Ion Tăbârță.

”La sigur, agenda politică a fost dominantă și nu este exclus că au fost discutate și alte probleme care nu vor fi cunoscute opiniei publice. Printre aceste subiecte putea fi și cel ce ține de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon”, a comentat Ion Tăbârță pentru Radio Chișinău.

În același timp, expertul a remarcat faptul că relațiile Republicii Moldova cu Ucraina au nevoie de impulsionare. Conflictul ruso-ucrainean din 2014 au schimbat foarte mult optica Ucrainei în ce privește politica regională. În tentativa sa de a face față problemelor interne, are nevoie de un aliat în regiune cum este Republica Moldova. S-au acumulat multe probleme și necesită o anumită impulsionare”, potrivit lui Ion Tăbârță.

Pavel Filip și Petro Poroșenko au avut vineri, 7 octombrie, o întrevedere la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, care nu a fost anunțată din timp, așa cum se procedează de obicei. Potrivit unui comunicat difuzat de Guvern, cei doi oficiali au discutat în special despre  construirea pe acest segment a unui punct modern de traversare a frontierei, dotat cu cele mai performante echipamente.

De asemenea, Pavel Filip și Petro Poroșenko au discutat despre organizarea, în timpul apropiat, a întrevederii dintre Premierul Pavel Filip si omologul său ucrainean, precum și pregătirea ședinței Comisiei mixte moldo-ucrainene pentru cooperare comercial-economică, care nu s-a mai întrunit din anul 2011.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău