Pavel Filip a avut o întrevedere cu Petro Poroșenko, la Palanca

  • 08 Octombrie 2016 01:14
Pavel Filip a avut o întrevedere cu Petro Poroșenko, la Palanca

Premierul Pavel Filip și președintele Ucrainei Petri Poroșenko au avut vineri, 7 octombrie, o întrevedere neanunțată din timp la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe.

Una din principale chestiuni asupra cărora au convenit cei doi oficiali a fost să construiască un punct modern de traversare a frontierei, dotat cu cele mai performante echipamente, cu sprijin financiar din partea UE.

”Punctul Palanca este un simbol al prieteniei și bunei înțelegeri dintre țările noastre. Am decis ca împreună cu Uniunea Europeană să construim aici un punct comun de trecere a frontierei”, a declarat președintele Ucrainei, citat de un comunicat difuzat de Guvernul de la Chișinău.

Uniunea Europeană alocă în acest scop fondurile necesare, iar echipele de grăniceri din Moldova și Ucraina vor asigura o trecere rapidă și fără probleme a frontierei.

Pavel Filip a menționat că odată cu lansarea acestui proiect nu vor mai fi rânduri, iar procedurile de control vamal vor fi efectuate foarte rapid și în confortul cetățenilor celor două țări.

Printre alte înțelegeri la care au ajuns cei doi oficiali este organizarea în timpul apropiat a întrevederii dintre Premierul Pavel Filip si omologul său ucrainean, precum și pregătirea ședinței Comisiei mixte moldo-ucrainene pentru cooperare comercial-economică, care nu s-a mai întrunit din anul 2011.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău