Întrevedere bilaterală dintre ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, și procurorul-șef al Parchetului Național Financiar din Franța, Jean-François Bohnert

  • 23 Noiembrie 2023 13:18
Întrevedere bilaterală dintre ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, și procurorul-șef al Parchetului Național Financiar din Franța, Jean-François Bohnert

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a avut o întrevedere cu procurorul-șef al Parchetului Național Financiar din Franța, Jean-François Bohnert, și adjunctul său Philippe Jaegle, care se află într-o vizită oficială la Chișinău, transmite Ministerul Justiției.

Părțile au discutat despre cooperarea bilaterală din ultimii ani, dintre autoritățile de la Chișinău și Paris, care este tot mai dinamică, inclusiv pe segmentul justiției.

Veronica Mihailov-Moraru i-a mulțumit oficialului francez pentru eforturile depuse de autoritățile franceze pentru a ajuta Republica Moldova în lupta împotriva corupției și criminalității economice.

Aceste domenii se află în centrul priorităților Guvernului și al procesului de integrare europeană al Republicii Moldova. Suntem determinați să continuăm implementarea reformelor ambițioase, cu sprijinul partenerilor noștri, pentru a simplifica și eficientiza procedurile penale și examinarea judiciară, a îmbunătăți mecanismele de recuperare a bunurilor infracționale și a asigura accesul la justiție pentru toți cetățenii. Expertiza franceză în materie judiciară este foarte valoroasă pentru noi, iar procurorii noștri au o colaborare tot mai activă”, a subliniat ministra Justiției.

La rândul său, procurorul-șef Jean-François Bohnert a menționat că Parchetul Național Financiar francez este angajat sa ajute Republica Moldova sa avanseze pe calea reformelor, să ofere expertiza necesară și să se intensifice cooperarea pe segmentul luptei împotriva corupției și criminalității economice.

Totodată, procurorul-șef al Parchetului Național Financiar din Franța, Jean-François Bohnert, a apreciat faptul că Republica Moldova a elaborat și integrat în legislația națională un nou mecanism procesual, numit: „Acordul Judiciar de Interes Public”, inspirat după modelul francez.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:86 %
Vint:1,03 m/s
Mon
7
Tue
7
Wed
8
Thu
3
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău