Institutul pentru Studiul Războiului | Contraatacurile armatei Ucrainei slăbesc poziția rușilor

  • 06 Iunie 2022 09:52
Institutul pentru Studiul Războiului | Contraatacurile armatei Ucrainei slăbesc poziția rușilor

Atacul forțelor ucrainene asupra trupelor rusești de la Severodonețk ar indica o scădere a puterii combative a armatei Moscovei, a transmis Institutul pentru studiul războiului, transmite Hotnews.ro.

Potrivit ultimului raport emis duminică de think tank-ul cu sediul la Washington, forțele ucrainene continuă contraatacuri limitate dar de succes împotriva pozițiilor deținute de trupele rusești peste tot în Ucraina, reușind inclusiv să recucerească mari zone din regiunea Luhansk Oblast unde se află Severodonețk, locul în care Rusia și-a concentrat majoritatea forțelor militare, notează sursa citată

Potrivit institutului, contraofensiva ucraineană exercită o presiune care va continua să atragă atenția armatei ruse în regiunea Luhansk, lăsând celelalte poziții vulnerabile, mai ales în zona Harkiv și pe frontul de sud.

În cea de-a 103-a zi de război, tensiunile escaladează. Rusia a lovit cu rachete capitala Ucrainei, Kiev, atacul părând să reprezinte o schimbare de strategie din partea forțelor ruse. Forțele ucrainene continuă să respingă atacurile. În Severodonețk (estul țării), au preluat controlul a jumătate din oraș, spun oficialii ucraineni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:7,72 m/s
Fri
10
Sat
10
Sun
10
Mon
6
Tue
4
Arhivă Radio Chișinău