Instituțiile de educație din capitală vor afișa sumele și destinația banilor colectați de la asociațiile părintești

  • 08 Februarie 2021 12:55
Instituțiile de educație din capitală vor afișa sumele și destinația banilor colectați de la asociațiile părintești

Instituțiile municipale de învățământ vor publica pe site-ul propriu, dar și vor afișa la intrarea în instituție sumele colectate în cadrul asociațiilor de părinți și destinațiile în care au fost folosite, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat astăzi, în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale, ca instituțiile de învățământ din capitală să dea dovadă de transparență referitor la banii colectați în cadrul asociațiilor de părinți.

“Părinții trebuie să știe pe ce sunt cheltuiți banii colectați în școli și grădinițe, iar informația trebuie să fie afișată la intrarea în instituțiile de învățământ”, a declarat Ceban.

În același timp, oficialul a solicitat demiterea din funcție a administratorilor instituțiilor municipale de învățământ care nu fac dovada acestei transparențe. „Dacă săptămâna viitoare mă duc într-o instituție și nu văd plasată informația, vă rog să fie inițiată procedura de destituire a administratorului din funcție. Banii colectați de la părinți trebuie să fie bani transparenți”, a subliniat edilul capitalei.

În spațiul public au apărut mai multe plângeri din partea unor părinți care declarau că instituțiile municipale de învățământ folosesc în mod impropriu banii colectați de către asociațiile părintești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău