Instanța urmează să decid asupra aplicării măsurii de arest pe numele viceguvernatorului Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Ion Sturzu

  • 10 Martie 2020 10:56
Instanța urmează să decid asupra aplicării măsurii de arest pe numele viceguvernatorului Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Ion Sturzu

Instanța urmează să decid astăzi asupra aplicării măsurii de arest pe numele viceguvernatorului Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Ion Sturzu. Acesta a fost reținut duminică pentru 72 de ore, pe Aeroportul Chisinau, atunci când revenea în țară.

Funcționarul este bănuit de escrocherie si spălare de bani in proporții deosebit de mari in dosarul fraudei bancare, a declarat pentru Publika TV, șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Serghei Gavajuc.

Ieri lui Ion Sturzu i-a fost înaintată învinuirea, iar astăzi procurorii anticorupție urmează să decidă dacă îi vor aplica acestuia vreo măsură preventivă sau nu.

Menționăm că joi, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că a eliberat o ordonanță prin care a permis reținerea și audierea a patru persoane: ex-guvernatorul BNM Dorin Drăguțanu, ex-viceguvernatoarea Emma Tăbârță și actualii viceguvernatori ai BNM Aureliu Cincilei și Ion Sturzu.

Dacă primii doi au ajuns în arest pentru 30 de zile, apoi Aureliu Cincilei a fost ulterior eliberat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău