Inspectoratul General al Poliției și Autoritatea Suedeză de Poliție au semnat un Memorandum de colaborare pentru următorii trei ani

  • 12 Decembrie 2023 18:29
Inspectoratul General al Poliției și Autoritatea Suedeză de Poliție au semnat un Memorandum de colaborare pentru următorii trei ani

Poliția Națională și Autoritatea Suedeză de Poliție au o relație bilaterală solidă, clădită pe susținere și parteneriat sustenabil de mai bine de 7 ani, relatează serviciul de presă al instituției.

Pe parcursul anilor au fost desfășurate mai multe cursuri de instruire pentru polițiști în domeniul tacticii de intervenție și poliție comunitară. Cinci sectoare de poliție din diferite regiuni ale țării au făcut obiectul conceptului pilot de activitate polițienească comunitară. De asemenea a fost format primul grup de femei polițiste care urmează a fi formatori privind intervenția profesională.

Pentru continuarea parteneriatului dintre autorități, astăzi, în cadrul Inspectoratului General al Poliției a fost organizată prima ședință a Comitetului director al Programului suedez „Asigurarea autosuficienței și însușirii competențelor de poliție comunitară și a competențelor tactice de bază, pe lângă consolidarea capacității Inspectoratului General al Poliției al Republicii Moldova de a oferi șanse egale indiferent de sex”.

În cadrul ședinței a fost semnat Memorandumul de înțelegere între Inspectoratul General al Poliției și Autoritatea Suedeză de Poliție, care stabilește relația de cooperare dintre IGP și autoritățile suedeze pe cele 3 componente ale programului menționat supra.

Prin semnarea Memorandumului, conducerea Poliției Naționale și Autoritatea Suedeză de Poliție au reiterat consemnarea responsabilităților și următoarele priorități de colaborare care vor garanta un parcurs ascendent al dezvoltării Poliției Naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău