Inspectoratul Energetic de Stat va fuziona cu ANRE

  • 24 Septembrie 2018 16:04
Inspectoratul Energetic de Stat va fuziona cu ANRE

Guvernul a aprobat astăzi fuzionarea prin absorbție a Inspectoratului Energetic de Stat cu Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Potrivit hotărârii, ANRE va deveni succesoare de drepturi și obligații ale Inspectoratului, informează MOLDPRES.

Astfel, Inspectoratul Energetic de Stat, autoritate administrativă din subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii, își încetează exercitarea atribuțiilor de supraveghere energetică de stat la 20 octombrie 2018. Drepturile și obligațiile acestuia trec integral la ANRE.

Potrivit Legii cu privire la energetică, adoptată în septembrie 2017, în procesul de ajustare a legislației naționale la cea a Uniunii Europene, supravegherea energetică de stat este asigurată de ANRE. Hotărârea Guvernului urmărește reducerea numărului organelor de control a activității de întreprinzător, prin instituirea unui singur organ de control în domeniului electroenergetic.

Autorii proiectului mai menționează că s-a procedat la fuziunea prin absorbție a celor două autorități, deoarece în cazul în care se lua decizia de a dizolva Inspectoratul Energetic de Stat, persista riscul „de a fi creată o perioadă de două luni în care nu mai pot fi desfășurate activități de supraveghere energetică și riscul de a nu asigura succesiunea de drepturi și obligații ale Inspectoratului Energetic de Stat”.

În urma reorganizării, personalul angajat al Inspectoratului urmează a fi transferat la ANRE, în limita noii structuri interne a ANRE. Disponibilizarea salariaților din cadrul instituției neangajați sau care refuză transferul în cadrul ANRE se va face în conformitate cu legislația muncii.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău