Înregistrări audio din dosarul șefului Fiscului, Nicolae Vicol (Adevărul)

  • 19 Februarie 2013 14:37
Înregistrări audio din dosarul șefului Fiscului, Nicolae Vicol (Adevărul)

Mai multe instituții media, inclusiv „Adevărul“, au primit înregistrări audio din dosarul șefului Fiscului, Nicolae Vicol.

Este vorba de discuții telefonice pe care Nicolae Vicol le-ar fi avut cu premierul Vlad Filat, ministrul de Interne Dorin Recean, șeful Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, vicepreședintele PLDM Valeriu Streleț, precum și subalterni sau oameni de afaceri. Avocații susțin că acestea ar fi ilegale și trucate. Pe de altă parte, CNA spune că interceptările au fost difuzate pentru a compromite probele din dosarul Vicol.

Constatin Tănase scrie în Timpul că ceea ce se întâmplă astăzi e produsul SISTEMULUI TICĂLOȘIT moștenit de actuala guvernare de la comuniști. După debarcarea comuniștilor, noua guvernare proeuropeană, înțelegând că SISTEMUL e o găinușă de aur care face ouă de aur, l-a păstrat. Autorul subliniază că SISTEMUL, dacă nu e distrus, înghite națiuni, partide politice, șefi de state, mareșali, mari scriitori, ziariști, directori de școală, măturători de stradă.

După ce Vlad Plahotniuc s-a împăcat cu ideea că poate fi și „simplu” deputat, liderii AIE sunt obligați să se întâlnească pentru a discuta cum vor guverna în continuare, scrie Nicolae Negru in Jurnal de Chisinau. Compromisuri se cer din ambele părți, dar, înainte de toate, Filat, Lupu și Ghimpu trebuie să adopte un model viabil de guvernare în coaliție, considera editorialistul. După inițiativa promițătoare a președintelui Nicolae Timofti, suntem în drept să așteptăm unele acțiuni și de la deputații PLDM, PD și PL, care să demonstreze că nu sunt „piulițe”, marionete la dispoziția liderilor, ci reprezentanți ai poporului. Autorul de la Jurnal de Chisinau mizeaza chiar pe o revoltă a deputaților AIE, dacă liderii nu vor fi capabili să-și învingă trufia, ambițiile și resentimentele.

Raportul comisiei parlamentare în cazul vanatorii de la Pădurea Domneasca relevă „putreziciunea instituțiilor statului”, constata Jurnal de Chișinău. Comisia a conchis că vânătoarea propriu-zisă a fost ilegală, a fost încălcat regimul de administrare și protecție a fondului ariilor naturale protejate de stat, a urmat amestecul în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală, au fost falsificate probe, a avut loc abuz de putere, neglijență în serviciu, fals în declarații.

Jurnal de Chișinău mai publică istoria meșteriței populare Maria Cristea – fondatoarea “Casei Cristea”. S-a apucat de brodat acum vreo treizeci de ani, lucra paralel și ca inginer. În prezent, mobilizează un grup de femei din mâinile cărora ies cele mai frumoase ii, costume naționale pentru bărbați și femei purtate de interpreți, membri ai ansamblurilor folclorice din Republica Moldova și din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:5,14 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău