Inițiativa privind retragerea cetățeniei române a lui Ion Chicu. Fostul premier va fi invitat să se prezinte la ANC

  • 19 Februarie 2021 13:17
Inițiativa privind retragerea cetățeniei române a lui Ion Chicu. Fostul premier va fi invitat să se prezinte la ANC

Fostul deputat român, Constantin Codreanu, a venit cu noi detalii privind procesul de retragere a cetățeniei române a lui Ion Chicu, fost premier al R. Moldova, despre care spune că „a atacat în termeni duri România”.

„Așa cum am precizat de la bun început, procesul este unul anevoios și de durată. Cu toate acestea, vă asigur că nu renunț și că voi face tot ce depinde de mine pentru o decizie favorabilă retragerii”, a menționat Constantin Codreanu. 

Astfel, el a precizat că ședința de ieri este un nou pas în procesul de retragere a cetățeniei, dar nici pe departe ultimul. „Urmează o altă ședință la ANC pe 2 aprilie 2021. Între timp, va fi invitat la ANC și domnul Chicu pentru a-și prezenta punctul de vedere. Ulterior, Comisia pentru Cetățenie a ANC va lua o decizie și va face o recomandare președintelui ANC. În caz că va fi emis un ordin de retragere, acesta va putea fi atacat în instanță. Miza acestui dosar de retragere este, dincolo de orice, un precedent pentru alte persoane care și-au redobândit cetățenia română și care își permit să denigreze prin declarații și acțiuni prestigiul României. Articolul invocat din Legea 21/1991 a cetățeniei române este 25, alin. 1, lit. a. Declarațiile denigratoare ale lui Chicu au fost cu atât mai condamnabile cu cât au fost făcute la scurt timp după sprijinul dezinteresat acordat de România pentru combaterea coronavirusului. Mai mult, același Chicu nu a avut nicio reținere să spună că interesul său a fost unul profund pecuniar”, a afirmat fostul deputat de la București. 

Amintim că Ion Chicu a atacat dur România după ce eurodeputatul român Siegfried Mureșan a criticat Guvernul de la Chișinău pentru modu în care gestionează criza pandemică. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău