Inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa” îndeamnă populația să voteze la referendum: „Doar Europa ne poate asigura calmul și liniștea țării”

  • 17 Octombrie 14:00
Inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa” îndeamnă populația să voteze la referendum: „Doar Europa ne poate asigura calmul și liniștea țării”

Reprezentanții inițiativei civice „Cetățeni pentru Europa”, din care fac parte personalități din diverse domenii, îndeamnă populația să voteze duminică la referendum, subliniind că în cazul referendumului, turul doi nu există, transmite Radio Chișinău.

Oamenii își doresc să trăiască într-o țară pașnică, liniștită și democratică și doar Europa le poate asigura aceste condiții, a spus fostul ministru de externe Nicu Popescu.  

„Doar un cadru al democrației, al libertății ne poate asigura menținerea păcii, calmului, stabilității, respectului reciproc în condițiile în care tentativele de a ne diviza sunt foarte agresive, foarte bine finanțate. Doar Europa ne poate asigura calmul și liniștea țării”, a declarat Nicu Popescu. 

O puternică susținere pentru integrarea europeană, exprimată prin vot, poate descuraja atacurile externe asupra țării, subliniază jurnalistul Alexandru Cozer. În același timp, el atenționează asupra riscurilor pe care le implică neparticiparea la vot, inclusiv cel ca oligarhii, cum ar fi Ilan Șor și Vlad Plahotniuc, să „își ia țara înapoi”.

„Cei care vor răul țării noastre înțeleg foarte bine că dacă noi reușim în această duminică, în primul rând, al referendum să demonstrăm printr-un rezultat impunător, care sunt valorile noastre, ale cetățenilor Rep. Moldova, atunci pentru ei, pentru propaganda lor, pentru minciuna lor, va fi mult mai dificil (...)”, a spus Alexandru Cozer.

„Ne dorim ca bunicii noștri, cât mai au de trăit, să trăiască într-o țară prosperă și frumoasă, să poată călători liber și să își vadă familiile revenind acasă. Nu avem încă aceleași oportunități în Republica Moldova. Eu m-am întors și trăiesc la Chișinău. Mi-aș dori să rămân mai mult acasă, să am oportunitățile și șansele pe care le am acolo. Nu este imposibil. Este posibil. Doar noi putem construi aceste posibilități mergând la vot și votând „DA” pentru Uniunea Europeană”, a menționat Valentina Naforniță. 

„Cetățeni pentru Moldova” este format din personalități din diverse domenii, de la relații internaționale și antreprenoriat până la cultură, artă și sport, care susțin integrarea europeană a țării.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Câțiva nori
Umiditate:49 %
Vint:6,69 m/s
Fri
7
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău