Informația apărută în sursele mass-media din Federația Rusă, precum că șefa statului, Maia Sandu, se pregătește să anunțe mobilizare militară în toată țara - este falsă

  • 03 Octombrie 2022 14:09
Informația apărută în sursele mass-media din Federația Rusă, precum că șefa statului, Maia Sandu, se pregătește să anunțe mobilizare militară în toată țara - este falsă

Informația apărută în sursele mass-media din Federația Rusă, precum că șefa statului, Maia Sandu, se pregătește să anunțe mobilizare militară în toată țara - este falsă, anunță Ministerul Apărării al R. Moldova.

 
Potrivit Legii Nr.212 din 24.06.2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război: mobilizarea este demarată odată cu declararea stării de asediu sau de război Parlamentul Republicii Moldova este cel care declară mobilizare la propunerea Consiliului Suprem de Securitate, iar președintele Republicii Moldova, poate declara, cu aprobarea Parlamentului, mobilizarea parțială sau generală.
 
În Republica Moldova nu este stare de asediu și nu există premize pentru declararea mobilizării. Îndemnăm pe toți să se informeze doar din surse credibile și oficiale. Împreună prevenim dezinformarea, se anunță în comunicat.
 
Amentim că pe rețeaua Telegram a apărut un nou scenariu incredibil în rândul propagandiștilor ruși: Republica Moldova se pregătește să declare mobilizarea generală în rândul cetățenilor săi.
Scenariul a fost publicat de contul de Telegram WarGonzo, un cont care urmărește evoluțiile militare din Ucraina și care are peste 1,2 milioane de urmăritori. Unul dintre cei care lucrează la proiectul WarGonzo este jurnalistul rus Semen Pegov, un propagandist cu conexiuni cu serviciile speciale rusești și care în trecut a fost acuzat de relatări false sau înscenări.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău