Industria ospitalieră din Marea Britanie a avertizat că se află în pragul colapsului, pe fondul noilor restricții impuse

  • 08 Octombrie 2020 19:07
Industria ospitalieră din Marea Britanie a avertizat că se află în pragul colapsului, pe fondul noilor restricții impuse

Industria opsitalieră din Marea Britanie a avertizat că eventuale noi restricții impuse pe fondul epidemiei de COVID-19 ar putea declanșa "o catastrofă" pentru viața de noapte a țării.

Mai multe organizații hoteliere și de alimentație publică au declarat că întreaga industrie de profil din Anglia și Scoția se află în pragul unui colaps din cauza noilor restricții impuse și a închiderii barurilor și restaurantelor începând cu ora 10 p.m. Asociațiile UK Hospitality și Scottish Beer and Pub Association au declarat că se vor pierede mii de locuri de muncă, multe afaceri fiind forțate să își închidă porțile, dacă noi restricții sau chiar închideri vor intra în vigoare.

"Este o catastrofă totală. Industria ospitalieră scoțiană se află deja în pragul prăbușirii și este incapabilă să privească spre ziua de mâine cu încredere. Închiderile forțate vor însemna sfârșitul multor localuri, care au rămas fără bani și și-au epuizat și rezervele. Se pare că mulți au ajuns la capătul funiei de care sunt agățați. Vom vedea afaceri prăbușindu-se și pierderi masive de locuri de muncă", a declarat Willie Macleod de la UK Hospitality. Premierul scoțian, Nicola Sturgeon, a anunțat un pachet de sprijin financiar în valoare de 52 de milioane de dolari pentru afacerile afectate, dar sumele nu vor acoperi costurile, susține Emma McClarkin de la Scottish Beer and Pub Association. 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău