Indonezia va decide în acest an amplasamentul noii sale capitale, cu obiectivul mutării de la Jakarta din 2024

  • 15 Mai 2019 16:52
Indonezia va decide în acest an amplasamentul noii sale capitale, cu obiectivul mutării de la Jakarta din 2024

Indonezia va decide amplasamentul noii sale capitale politice în cursul acestui an, cu obiectivul ca mutarea instituțiilor guvernamentale din megalopolisul suprapopulat Jakarta să se producă în 2024, a anunțat miercuri ministrul planificării, Bambang Brodjonegoro, transmite AFP.

Decizia de mutare a instituțiilor guvernamentale de la Jakarta a fost luată de președintele Joko Widodo acum două săptămâni, după decenii de discuții pe acest subiect, încă din timpul dictatorului Suharto.

'Suntem pe cale să finalizăm studiile pentru a decide în acest an locul unde se va muta capitala, astfel încât lucrările de construcție să poată începe într-un an sau doi', a explicat presei ministrul planificării.

'Sperăm că în 2024 noua capitală va fi pregătită să primească noul centru al guvernului', a adăugat el.

Capitala indoneziană, o conurbație cu 30 milioane de locuitori și unul din orașele cele mai aglomerate din lume, este frecvent amenințată de inundații, iar cartiere întregi de-a lungul coastei nordice se scufundă sub nivelul mării.

Președintele Joko Widodo a vizitat în această lună mai multe amplasamente posibile în estul și centrul provinciei Kalimantan, pe insula Borneo. 

Ministrul planificării a confirmat că sunt avute în vedere două opțiuni pentru viitoarea capitală, autoritățile încercând să asigure o dezvoltare mai echilibrată a arhipelagului.

Orașul Jakarta, situat pe insula Java, cea mai populată a Indoneziei, va rămâne capitala economică a țării.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău