Indonezia: Șase deținuți, condamnați la pedeapsa capitală în legătură cu o revoltă în închisoare soldată cu morți

  • 22 Aprilie 2021 13:22
Indonezia: Șase deținuți, condamnați la pedeapsa capitală în legătură cu o revoltă în închisoare soldată cu morți

Autoritățile indoneziene au condamnat la pedeapsa capitală șase deținuți pentru implicare într-o revoltă mortală în 2018 și o criză a ostaticilor într-o închisoare de maximă securitate, a anunțat joi un responsabil oficial al tribunalului, un incident descris de oficialii de securitate la vremea respectivă ca "act de teroare", relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Revolta de la centrul de detenție Mako Brimob din Depok, la periferia Jakartei, a dus la moartea a cinci membri ai detașamentului de elită al Indoneziei împotriva terorismului, Densus 88, în timpul crizei de 36 de ore.

Judecătoria Districtului Jakarta Est i-a condamnat pe cei șase deținuți miercuri noapte în temeiul legii antiteroriste a țării, a declarat Alex Adam Faisal, purtătorul de cuvânt al instanței, adăugând că toți cei șase au acceptat verdictul și nu au depus imediat contestații.

La acea vreme, Statul Islamic a revendicat responsabilitatea incidentului prin intermediul agenției sale de știri Amaq, dar poliția indoneziană a respins această responsabilitate.

Potrivit informațiilor mass-media locale, majorității victimelor li s-a tăiat beregata.

Peste 150 de deținuți au fost implicați în revoltă și zeci au putut obține arme, inclusiv puști, dintr-o zonă de depozitare a armelor confiscate.

Indonezia s-a străduit să combată militantismul în închisori, potrivit analistului de securitate Stanislaus Riyanta, care a spus că unii extremiști se bucură de influență în penitenciare și au reușit să radicalizeze alți deținuți.

În timp ce recurgerea la pedeapsa capitală a scăzut la nivel global, Indonezia a condamnat 117 persoane la moarte în 2020, în special pentru infracțiuni legate de droguri, o creștere de 46% potrivit Raportului Amnesty International privind pedeapsa cu moartea în 2020. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău