Începe campania de împădurire. Maia Sandu a îndemnat cetățeni să iasă la plantat copaci pentru „un mediu sănătos”

  • 11 Noiembrie 2023 15:50
Începe campania de împădurire. Maia Sandu a îndemnat cetățeni să iasă la plantat copaci pentru „un mediu sănătos”

„Suntem generația care va reîmpăduri Moldova”. Cu acest mesaj a fost dat startul campaniei de împădurire din această toamnă. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a îndemnat cetățeni să iasă la plantat copaci pentru „o țară mai verde, pentru un mediu sănătos, pentru ca noi cu toții să fim sănătoși”, transmite IPN.

„Avem nevoie de mai multe păduri ca să ne bucurăm cu toții de apă mai multă în fântâni și râuri, de un aer mai curat, de un sol mai roditor. De aceea, am lansat și promovez programul național de împădurire. Programul de împădurire este despre ce țară construim pentru noi și pentru copiii noștri. Eu cred că noi suntem generația care va reîmpăduri Moldova”, a menționat șefa statului în video adresare plasată pe Facebook.

În acest an silvicultorii din întreaga țară au depus un efort ca să crească 35 de milioane de puieți și au pregătit terenuri pentru plantat în 168 de localități din țară. Sunt patru mii de hectare de terenuri care trebuie să fie împădurite  până la sfârșitul acestui an.

Doritorii de a participa la lucrările de plantare pot să se înscrie pe platforma disponibilă pe pagina oficială a Agenției „Moldsilva”, prin accesarea rubricii „Participă la plantări toamna 2023”, sau să apeleze la: 068589685.

Campania de împădurire din această toamnă este lansată în cadrul Programului Național de Împădurire ce prevede reabilitarea și crearea de păduri noi, pe o suprafață de 145 de mii hectare pe parcursul a 10 ani (2023-2032).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău