Începând de astăzi cadrele medicale vor primi salarii mai mari cu 21 la sută

  • 01 Iulie 2014 14:27
Începând de astăzi cadrele medicale vor primi salarii mai mari cu 21 la sută

Potrivit unei Hotârâri de Guvern, adoptate încă în decembrie anul trecut, salariul tarifar pentru categoria întâi de calificare pentru lucrătorii medicali, angajați în instituțiile publice va crește de la 825 la o mie de lei. Ina Guțu vine cu mai multe de

Pentru cadrele medicale orice adaus la salariu este binevenit, cu atât mai mult cu cât ultima majorare a salariului acestora a avut loc acum doi ani, ne-a declarat șefa secției medicină de familie a Centrului de Sănătate Glodeni, Mariana Salovei. Chiar dacă instituția pe care o conduce oferă anumite privilegii pentru tinerii specialiști, aceștia nu se arată prea interesați să profeseze în zonele rurale ale raionului Glodeni, spune Mariana Salovei.

Această majorare a salariilor era una necesară, în condițiile în care salariul minim în sectorul medicial era până acum de două ori mai mic decât salariu mediu pe economie ne-a declarat și președintele Sindicatului ”Sănătatea”, Victor Benu. Potrivit acestuia, în prezent, un tânăr specialist are un salariu de aproximativ o mie de lei, ceea ce și explică  deficiul aproape 30 la sută, de cadre medicale la nivel național. Victor Benu.

Hotărârea de guvern care a intrat in vigoare astăzi mai prevede că premiile și sporurile la salariu sunt stabilite de șefii instituțiilor medicaleși nu de ministerul Sănătății, cum era până acum.

Amintim că ultima majorare de salarii a cadrelor medicale a avut loc acum doi ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău