Incendiu scăpat de sub control în apropierea Los Angeles. Flăcările au forțat evacuarea mai multor rezidenți

  • 22 Septembrie 2020 11:03
Incendiu scăpat de sub control în apropierea Los Angeles. Flăcările au forțat evacuarea mai multor rezidenți

Incendiul care de două săptămâni avansează fără să fie controlat în Parcul Național din Los Angeles, la nord-est de oraș, și-a dublat suprafața ca urmare a creșterii temperaturilor și a forțat evacuarea unui număr mai mare de rezidenți, relatează EFE, citat de Agerpres si Digi24.ro

Potrivit autorităților din sudul Californiei, focarul denumit "Bobcat Fire" este unul dintre cele mai mari incendii din istoria Los Angeles, după ce a cuprins 40.000 de hectare și nu a putut fi controlat decât în proporție de 15%.

După ce a obligat evacuarea unui mare număr de vile de la periferia orașului, flăcările amenință din nou Mount Wilson Observatory, un observator astronomic cu o vechime de 116 de ani, unde au lucrat oameni de știință precum Edwin Hubble și care, timp de decenii, a fost cel mai mare telescop din lume.

Deși condițiile meteo s-au ameliorat săptămâna trecută, acțiunea celor peste 1.700 de pompieri din zonă a fost îngreunată de creșterea bruscă a temperaturilor și de întețirea vânturilor.

Rafalele de vânt s-ar putea prelungi în cursul săptămânii împiedicând operațiunile de stingere a flăcărilor și afectând calitatea aerului din regiunea metropolitană a Los Angeles, unde trăiesc peste 13 milioane de persoane. Săptămâna trecută, același incendiu a determinat acoperirea cu un strat de praf a orașului obligând autoritățile să emită o alertă de poluare.

Recomandări privind evitarea exercițiilor fizice în aer liber, închiderea geamurilor și evitarea pe cât posibil a expunerii în aer liber sunt adresate în continuare cetățenilor, mai ales în localitățile Pasadena, El Monte și Juniper Hills.

La Juniper Hills, zeci de persoane evacuate nu știu când se vor putea întoarce la căminele lor, în timp ce mulți alți rezidenți au văzut cum casele le sunt mistuite de flăcări.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău