Incendiu la cel mai mare târg sub cerul liber din Nairobi, au ars 15 persoane și alte peste 70 au fost rănite

  • 28 Iunie 2018 11:59
Incendiu la cel mai mare târg sub cerul liber din Nairobi, au ars 15 persoane și alte peste 70 au fost rănite

Cel puțin 15 persoane au murit și alte peste 70 au fost rănite într-un incendiu izbucnit joi dimineața în cel mai mare târg sub cerul liber din capitala kenyană Nairobi, a anunțat un responsabil al Ministerului de Interne al Kenyei, informează AFP.

„Am pierdut 15 oameni în această tragedie, dimineața aceasta", a declarat pentru presă Kangethe Thuku, coordonatorul pentru probleme de securitate al comitatului Nairobi. „Încercăm să stabilim cauzele incendiului", a adăugat el.

Incendiul s-a declanșat în jurul orei 02:00, într-un depozit de lemn din populara piață Gikomba, în estul Nairobi, a precizat șeful poliției din capitala Kenya, Robinson Thuku, adăugând că cel puțin patru copii se numără printre victime.

De asemenea, alte peste 70 de persoane primeau îngrijiri medicale, în principal în spitalul Kenyatta, cel mai mare spital public din oraș.

Incendiul a distrus nenumărate tarabe din lemn și prelate din plastic, iar autoritățile nu reușeau joi dimineața să-i oprească pe proprietarii acestora care încercau să se apropie în pofida unui fum gros și numeroaselor explozii de butelii de gaz aflate în zonă.

Numeroase efective de pompieri și militari din armata kenyană s-au deplasat la locul incendiului, misiunea incluzând recuperarea a nouă cadavre care se aflau într-o clădire care se învecina cu piața și spre care s-a propagat incendiul.

Cunoscută în special pentru vânzarea de haine și încălțăminte second-hand, piața din Gikomba a trecut prin mai multe incendii în ultimii ani. În octombrie 2017, focul a distrus o bună parte din piață.

Pe de altă parte, în mai 2014, zece oameni au murit într-un dublu atentat cu bombă, atribuit islamiștilor somalezi shebab, afiliați mișcării Al-Qaida.

Sursa: agerpres

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău