Incendiile din California au distrus o suprafață record

  • 05 Octombrie 2020 14:31
Incendiile din California au distrus o suprafață record

Incendiile de vegetație din California au distrus peste 1,6 milioane de hectare în 2020, depășind de două ori precedentul record anual și reprezentând o suprafață mai mare decât cea a statului american Connecticut, au anunțat reprezentanții autorității statale de protecție împotriva incendiilor, citați de Reuters, potrivit DIGI24.ro.

California, cel mai populat stat american, a fost afectat de cinci dintre cele mai ample șase incendii din istoria sa în acest an, într-o perioadă în care valurile de căldură și fulgerele uscate au coincis cu apariția unor condiții meteorologice secetoase, despre care experții în climă afirmă că sunt cauzate de modificările climatice, notează sursa citată

Cel puțin 31 de oameni au murit în acest an în incendiile din California, iar peste 8.454 de locuințe și clădiri au fost distruse, au precizat reprezentanții Cal Fire. 

Precedentul record stabilit de incendiile din California era de 809.370 de hectare și a fost înregistrat în 2018, când acest stat american s-a confruntat cu cel mai devastator incendiu din istoria sa, care a ucis cel puțin 85 de civili și a distrus aproape 19.000 de clădiri în jurul orașului montan Paradise.

California s-a confruntat cu o secetă prelungită din 2010 până în 2017, care a cauzat apariția unor boli și infestări cu insecte, responsabile pentru moartea a milioane de copaci. Fenomenul a venit după un secol de luptă împotriva incendiilor, care au dus la acumularea unor mari cantități de tufișuri și de copaci morți, transformând păduri întregi în veritabile "cutii de aprins focul".

Prețurile de pe piața imobiliară și construirea de reședințe secundare au contribuit la dezvoltarea comunităților umane în zonele periferice împădurite, care, de milenii, ardeau cu regularitate în condiții naturale.

În Napa Valley, o celebră regiune viticolă californiană, incendiul Glass Fire a afectat peste 12 podgorii. Angajații locali au lucrat sâmbătă noaptea târziu pentru a culege varietățile de struguri rezistenți la acțiunea fumului. Unele dintre recoltele puternic afectate de fum ar putea fi abandonate.

Pompierii americani se așteaptă la o ameliorare a situației datorită temperaturilor mai reci prognozate pentru nordul Californiei în această săptămână și unor șanse mai mari de precipitații, au precizat reprezentanții Cal Fire. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău