Încă trei parlamentari britanici au demisionat din partidul din care fac parte pentru a se alătura Grupului Independent, pe fondul tensiunilor privind Brexit

  • 20 Februarie 2019 14:06
Încă trei parlamentari britanici au demisionat din partidul din care fac parte pentru a se alătura Grupului Independent, pe fondul tensiunilor privind Brexit

Trei parlamentari britanici și-au anunțat miercuri demisia din Partidul Conservator, condus de prim-ministrul britanic Theresa May, aceștia urmând să se alăture Grupului Independent, format din opt parlamentari care au demisionat din Partidul Laburist, conform BBC.

Parlamentarii pro-Uniunea Europeană sunt nemulțumiți de modul în care premierul gestionează ieșirea Marii Britanii din Blocul comunitar și consideră că procesul de Brexit „a redefinit Partidul Conservator și a distrus toate eforturile de a-l moderniza”.

Demisia celor trei parlamentari conservatori vine în contextul în care Theresa May a intensificat eforturile de unificare a partidului pentru a obține aprobarea acordului Brexit.

În scrisoarea adresată premierului, parlamentarii au criticat „modul dezastruos în care Guvernul gestionează procesul de Brexit” și faptul că strategia de ieșire a Marii Britanii din UE este condusă de un grup de conservatori eurosceptici.

Opt parlamentari britanici și-au dat demisia din Partidul Laburist, motivând că au luat această decizie din cauza reticenței liderului laburist, Jeremy Corbyn, de a-și schimba strategia privind Brexit și de a accepta convocarea unui nou referendum pe tema apartenenței Marii Britanii la UE.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău