Încă o țară din Europa permite de marți reluarea zborurilor internaționale

  • 12 Mai 2020 08:27
Încă o țară din Europa permite de marți reluarea zborurilor internaționale

Slovenia va permite reluarea traficului aerian internațional de pasageri începând de marți, după ce acesta a fost suspendat timp de opt săptămâni din cauza epidemiei de coronavirus, a anunțat luni seară guvernul de la Ljubljana, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

„Interdicția zborurilor internaționale din zona UE și din alte țări către aeroporturile publice internaționale slovene nu mai este necesară”, a declarat guvernul într-un comunicat, scrie Mediafax.

Au fost luate o serie de măsuri în sectorul companiilor aeriene în ultimele săptămâni pentru a proteja sănătatea publică.

Până în prezent, Slovenia a raportat 1.460 de cazuri de coronavirus și 102 decese.

Fraport Slovenia, compania care operează cel mai mare aeroport din Ljubljana și deținută de Fraport AG Frankfurt din Germania, a salutat decizia, dar a spus că majoritatea transportatorilor aerieni au anulat zborurile către și dinspre Ljubljana până la sfârșitul lunii mai.

Înainte de interdicția cauzată de epidemia de coronavirus, aeroportul din Ljubljana conecta Slovenia la o serie de destinații europene. Traficul de marfă nu a fost interzis.

Guvernul a declarat că avioanele din străinătate nu vor putea ateriza pe aeroporturile locale mai mici din Slovenia până pe 12 iunie.

De la mijlocul lunii martie, Slovenia a închis toate școlile, barurile, restaurantele, hotelurile, magazinele, în afară de magazinele alimentare și de farmacii, și a anulat transportul public. De asemenea, a introdus o carantină obligatorie de șapte zile pentru majoritatea oamenilor care intră în țară.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău